In marile companii multinationale valoarea primelor de Paste va fi circa 200-500 lei pentru angajat, potrivit unui studiu realizat de Mercer.

In companiile de productie, care au sindicate puternice, se acord prime de Paste ce au la baza cadouri in produse (ale firmei sau cosul cu produse traditionate achizitionate din comert), in bani sau tichete cadou.

In companiile mici bugetele alocate primelor de sarbatori sunt evident mai mici, iar angajatilor li se poate oferi o zi libera in plus, vouchere cu valori mai mici (simbolice), directorul ii poate invita pe angajati la masa de pranz, tendinta pietei fiind de diminuare a acestor prime fixe si de focusare pe performanta si recompensare”, a declarat Oana Datki, country Manager al Consulteam.

De asemenea, conform studiului, doar circa 20% dintre companiile multinationale au stipulata in politica lor acordarea de bonusuri de Paste, mai ales ca in ultimii doi ani aceasta practica a inceput sa nu mai fie atat de populara din cauza conditiilor economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.