Peste o mie de chiriasi ANL din trei judete din Transilvania s-au inscris, pana in prezent, intr-o asociatie care a propus Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cumpararea in rate a apartamentelor ANL.
Presedintele Asociatiei Locatarilor din Blocurile ANL pentru Tineri din Romania (ASLBTR), Dan Cornel Nistor, a declarat ca aceasta organizatie, din care fac parte deja peste o mie de chiriasi ANL din judetele Sibiu, Mures si Brasov, a fost constituita de chiriasi ANL din Medias, localitatea sa de domiciliu.

"Avem deja o mie de membri din cele trei judete. Acum (sambata - n.r.) suntem in Bistrita-Nasaud si urmeaza sa mergem in toate judetele din tara in care au fost construite blocuri ANL, asa ca numarul membrilor este in crestere", a spus Nistor, conform MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, membrii fondatori ai organizatiei si-au dat seama ca nu isi pot permite sa ia credite de la banci ca sa cumpere apartamentele in care stau si trebuie sa isi uneasca fortele ca sa convinga autoritatile sa fie de acord cu plata in rate a caselor.

"Impreuna cu cativa vecini am decis sa constituim aceasta asociatie ca sa ne ajutam pe noi insine, in primul rand. Si noi locuim in blocuri ANL si am vazut ca nu avem nicio sansa sa le cumparam cu banii jos. Ca sa cumperi un apartament cu banii jos, luand credit de la banca, trebuie sa ai un salariu mediu net de 3.000 de lei fiindca, in prezent, bancile nu accepta o rata mai mare de 40% din salariu. Cred ca nici cinci la suta din locatarii acestor blocuri nu au salarii de 3.000 de lei si nu vor avea sansa sa-si cumpere aceste apartamente", a declarat Nistor.

El a explicat ca, data fiind situatia, membrii ASLBTR s-au gandit ca singura sansa a chiriasilor actuali sa poata cumpara apartamentele este ca statul sa le vanda in rate, iar rata lunara pe care sa o plateasca o familie sa nu fie mai mare de 100 de euro.

Cu aceasta propunere, membrii ASLBTR au fost deja la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si au discutat cu ministrul Cristian Petrescu.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.