In contextul in care mandatele a cinci comisari ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare expira in aceasta toamna, Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor va incepe saptamana viitoare audierea pentru alegerea de comisari

“Din partea Birourile Permanente reunite am primit o solicitare de audiere a tuturor institutiilor din subordinea noastra. Conform adresei, luni, incepand cu ora 17, sunt programate mai multe audieri (CNVM, CSA, CSSPP, Avocatul Poporului, etc). Chiar daca acum vor exista discutii si un vot pentru noii membri ai respectivelor institutii, acestia se vor schimba doar atunci cand le expira mandatele. Fiecare partid isi nominalizeaza acum reprezentantii pentru respectivele institutii, se depun CV-urile acestora, dupa care comisiile intocmesc un raport de principiu, care poate sa fie favorabil sau nefavorabil. Dupa aceste proceduri, vom avea un vot din partea plenului””, a declarat pentru Wall-Street.ro Maria Barna, sefa comisiei de buget finante din Camera Deputatilor.

Barna a mai spus ca pana acum nu a fost primita nicio candidatura oficiala, grupurile politice urmand sa le transmita in perioada imediat urmatoare.

Mandatele celor cinci comisari vor expira in octombrie-noiembrie, moment in care isi vor prelua atributiile membri desemnati in perioada urmatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.