Boardul FMI a avizat miercuri cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania, punand la dispozitia statului cea de-a cincea transa, de 505 milioane euro, care ridica suma totala disponibila in caz de necesitate la aproximativ 2 miliarde euro.

"Cea de-a patra evaluare a acordului si punerea la dispozitie a urmatoarei transe au fost abrobate in unanimitate de catre membrii Consiliului Director. Acestia au avut aprecieri pozitive in ceea ce priveste masurile adoptate si angajamentul Guvernului. Recomandarile Consiliului Director s-au concentrat pe nevoia de a continua consolidarea fiscala, astfel incat deficitul bugetar pe baza ESA sa se incadreze la finele anului sub 3%, si pe accelerarea reformelor structurale", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, citat de MEDIAFAX.

Incepand cu acest an, acordul cu FMI cuprinde tinte privind deficitul bugetar atat in termeni cash, cat si ESA.

La precedenta evaluare a acordului, din ultima parte a anului trecut, FMI a decis sa puna la dispozitia Romaniei o transa cu o valoare de 480 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.