Absorbtia fondurilor structurale in cadrul proiectelor de infrastructura rutiera se va reflecta aproape imediat in economie, in timp ce efectele investitiilor in proiectele care vizeaza piata muncii se vor simti pe termen mediu sau lung, a spus Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

Clarificarea ministrului Orban vine in contextul in care premierul Mihai Razvan Ungureanu a explicat ca Romania ar beneficia de o crestere economica de 1,8% pe an daca fondurile structurale si de coeziune sunt absorbite in proportie de 100% (6 miliarde euro).

"Daca vorbim despre proiectele de infrastructura rutiera, in momentul in care proiectul este gata, poti beneficia din plin si imediat de efectele pozitive in economie ale acelui proiect. Daca vorbim de Fondul Social European, unde sunt proiecte de recalificare profesionala, proiecte care vizeaza piata muncii, este clar ca efectele se simt pe termen mediu sau lung", a explicat Orban.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.