Calculatoarele cu sistemul de operare Windows au fost supuse astazi unui atac informatic.

Descoperirea a fost facuta, initial, pe site-urile chinezesti si a avut drept tinta calculatoarele cu Windows. Potrivit PCWorld, in urma atacului asupra sistemului de operare, expertii in securitate de la firma Sophos au avertizat ca toate calculatoarele cu Windows trebuie sa fie in alerta "cod rosu".

Calculatoarele afectate se vor bloca pur si simplu, aratand ecranul albastru, scrie Daily Mail. Singura metoda prin care utilizatorii isi pot apara calculatoarele este sa actualizeze masurile de securitate cu cel mai nou "patch".

Expertii in securitate cred ca hackerii care au lansat atacul pot profita de o vulnerabilitate in sistemul Windows pentru a crea un "vierme", care s-ar raspandi cu repeziciune printre calculatoarele vulnerabile, prin intermediul legaturilor de Internet.

La inceputul saptamanii, Microsoft a anuntat publicul in legatura cu vulnerabilitatea sistemului si a avertizat ca in mai putin de 30 de zile, hackerii vor lansa atacuri pe baza ei.

"Utilizatorii de Windows trebuie sa se considere in alerta cod rosu si sa-si intareasca sistemul de aparare descarcand pe calculatoarele lor cat mai repede posibil update-ul de securitate, inainte ca acest virus tip vierme sa devina si mai periculos", a avertizat specialistul Graham Cluley, senior technology consultant la Sophos, citat de adevarul.ro.

Citeste si:
Atac informatic impotriva Statelor Unite, blocat de romani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.