Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a aprobat candidatura Arabiei Saudite de a deveni membru deplin al organizatiei, dupa 12 ani de negocieri intense.

Cel mai mare exportator de petrol din lume va deveni astfel cel de-al 149-lea membru al OMC.

Tara va trebui sa adopte intregul set legislativ pe care il presupune apartenenta la OMC, proces care va duce la liberalizarea mai multor sectoare economice, in prezent restrictionate.

Problema cea mai spinoasa care trebuie rezolvata in prezent este relatia cu un alt membru al organismului international, respectiv Israel.

Este evident ca boicotul la care participa Arabia Saudita in cadrul Ligii Arabe va trebui revizuit.

Mai multe elemente religioase islamice din Arabia Saudita si-au exprimat ingrijorarea privind apartenenta la OMC.

Autoritatile americane si reprezentantii Uniunii Europene au avertizat ca totusi un acord preliminar nu va putea fi semnat in timp pentru intalnirea din Hong Kong, care va avea loc la 13 decembrie.

Actiunile companiilor saudite au devenit mai interesante pentru investitori din momentul in care au demarat negocierile pentru aderarea la Organizatia Mondiala a Comertului.

Sursa: BBC


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.