Ministerul Economiei a prelungit din nou, pentru 15 septembrie, termenul de prezentare a ofertelor investitorilor pentru participarea la dezvoltarea reactoarelor 3 si 4 de la centrala nucleara Cernavoda.

"Decizia Comisiei (pentru derularea procesului de atragere de noi investitori, n.r.) a fost transmisa Guvernului, am aprobat-o si este aceea de a prelungi termenul pana la 15 septembrie", a declarat ministrul Economiei, Lucian Bode, conform MEDIAFAX.

Ministerul astepta oferte pana joi, dupa ce a extins cu trei luni termenul stabilit initial pentru jumatatea lunii decembrie.

Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, cauta noi actionari pentru continuarea proiectului de constructie a reactoarelor dupa ce grupurile energetice CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) si GDF SUEZ (Franta-Belgia), care au semnat acordul de investitii in 2008, s-au retras din proiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.