Angajatorii romani isi mentin optimismul in ceea ce priveste intentiile de angajare si previzioneaza cresteri privind numarul de personal pe parcursul urmatoarelor trei luni, in ciuda tensiunilor economice care continua sa planeze asupra intregii regiuni.

  • La nivel regional: Crestere in urmatoarele trei luni

Conform rezultatelor studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, la nivel regional, angajatorii din sase dintre cele opt regiuni analizate se asteapta la cresterea volumului de angajari pe parcursul urmatoarelor trei luni. Angajatorii din Nord-Vest raporteaza cele mai optimiste planuri de angajare, cu o Previziune Neta de Angajare de +21%. Un climat favorabil angajarilor este anticipat si in regiunea Bucuresti & Ilfov, unde previziunea se situeaza la o valoare de +19% si de asemenea in Sud, unde prognoza se ridica la valoarea de +18%. Atat angajatorii din Centru anticipeaza un climat favorabil angajarilor, cu o previziune de +15%, cat si cei din regiunea Sud-Vest, unde previziunea se situeaza la o valoare de +14%. Totodata, angajatorii din doua regiuni se asteapta la valori negative ale prognozei, respectiv cei din Sud-Est, unde valoarea Previziunii ajunge la -4% si cei din Nord-Est cu o valoare de -1%.

  • Previziunile de angajare la nivel de sectoare de activitate

Previziunile de angajare la nivel de sectoare de activitate indica faptul ca angajatorii din opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate se asteapta la cresteri de personal pe parcursul trimestrului 2, 2012. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din sectorul Comertul cu ridicata si cu amanuntul, unde Previziunea Neta de Angajare se situeaza la valoarea de +21%. In ceea ce priveste celelalte sectoare de activitate, un climat stabil privind ritmul angajarilor este anticipat in trei sectoare, cu valori de +18% - pentru sectorul Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri, sectorul Industria prelucratoare si sectorul Administratie publică si servicii sociale. Angajatorii din sectorul Hoteluri si Restaurante anticipeaza un climat favorabil angajarilor, cu o Previziune de +13%. Totodata, conform angajatorilor, valori negative ale Previziunii sunt anticipate in doua dintre sectoarele de activitate analizate, in mod notabil in sectorul Energie electrica, gaze si apa, unde Previziunea se situeaza la valoarea de -7%.
Citeste si:
Românii vor să reducă săptămâna de muncă la 4 zile. Ce spun...
Românii vor să reducă...

  • EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa)

Tendinta rezervata in ceea ce priveste angajarile este prevalenta in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), unde angajatorii din 12 dintre cele 23 de tari participante la studiu din regiune raporteaza planuri de angajare relativ stabile comparativ cu primul trimestru al anului, iar alte noua dintre tarile participante anticipeaza cresteri ale ritmului de angajare. Peisajul privind angajarile din regiune indica tendinte mixte in ceea ce priveste angajarile, comparativ cu perioada similara a anului trecut, inregistrandu-se Previziuni Nete de Angajare cu valori aflate in scadere in 13 tari si valori crescute in alte sapte dintre tarile participante la studiu. Cele mai puternice planuri de angajare din regiune sunt prezente in Turcia, Israel, Romania si Norvegia, iar cele mai scazute intentii de angajare sunt raportate de catre angajatorii din Grecia si Spania.
Citeste si:
5 motive pentru a angaja un wedding planner
5 motive pentru a angaja un...

  • Perspectivele de angajare la nivel global

Tendintele privind angajarile din majoritatea pietelor muncii la nivel global se asteapta sa se mentina relativ stabile sau sa se imbunatateasca comparativ cu trei luni in urma, indicand o crestere a stabilitatii privind angajarile, intr-o piata in care angajatorii continua sa intampine dificultati datorita cererilor fluctuante de produse si servicii din piata. Sectorul de Servicii continua sa reprezinte motorul previziunilor puternice din Brazilia si India, in timp ce in mare parte a regiunii Asia Pacific cererea din cadrul acestui sector de activitate pierde teren. O scadere fata de perioada similara a anului trecut este notabila in sectorul Finante si servicii de afaceri – in special in Europa, cu toate ca optimismul manifestat de angajatorii din acest sector in Statele Unite indica o imbunatatire usoara, atat fata de trimestrul anterior, cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Citeste si:
Schimbări pe piața muncii din România
Schimbări pe piața muncii din...

Angajatorii din 32 dintre cele 41 de tari si regiuni, participante la studiul ManpowerGroup, se asteapta la cresteri ale volumului angajarilor pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.