Italia va majora TVA cu doua puncte procentuale in octombrie, la 23%, masura facand parte din planul de austeritate adoptat de guvern in decembrie, a indicat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Vittorio Grilli, citat de AFP.
Planul de austeritate, introdus de guvernul condus de premierul Mario Monti, prevede majorarea TVA cu doua puncte procentuale "in caz de necesitate". Secretarul de stat a confirmat, intr-o emisiune televizata, ca majorarea va avea loc.

"A fost introdusa deja in lege: de la 1 octombrie, TVA va creste la 23%", a spus el, adaugand ca guvernul vrea sa transfere o parte a poverii taxelor de pe productie pe consum si avere, pentru a promova reluarea cresterii economice, scrie MEDIAFAX.

TVA a fost majorat ultima data in septembrie, cu un punct procentual, la 21%, cand Italia a aprobat un plan de austeritate pregatit de precedentul guvern, condus de Silvio Berlusconi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.