Luna februarie a adus multa liniste pe sectorul rezidential in majoritatea oraselor analizate de imobiliare.ro,  interesul cumparatorilor in general dar si numarul vizitelor efectuate fiind foarte redus.

  • Brasov

Si preturile din Brasov au avut o evolutie in scadere, in ultima luna, astfel pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare are, pentru luna februarie, era de 858 euro/mp de suprafata utila, cu 0,9% mai putin decat in luna ianuarie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu actual este cu 1,2% mai mic. Totusi, pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a crescut in ultimele treizeci de zile cu 0,6%, de la 876 euro/mp util pana la valoarea de 881 euro/mp. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele noi sunt cu 5% mai ieftine. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat de proprietari in luna februarie a ajuns la o medie de 856 euro/mp, cu 1% mai putin decat in ianuarie.

Citeste si: Preturile apartamentelor din Bucuresti ating un nou minim

  • Cluj-Napoca

Dupa o corectie de 0,8% inregistrata in prima luna a anului, in februarie, preturile apartamentelor din Cluj-Napoca au scazut din nou, de data aceasta cu 0,6%, ajungand la o valoare medie de 934 euro/mp util. Valoarea actuala este cu 5,6% sub cea inregistrata in urma cu 12 luni, aceasta fiind cea mai mare diferenta la nivel de oras inregistrata in tara. Scaderea de pret continua sa fie mai accentuata pe segmentul nou, unde pretul mediu cerut a suferit o contractie de 1,1% in ultimele treizeci de zile, ajungand la valoarea de 877 euro/mp util. Fata de anul trecut, pe acest segment inregistram o diferenta de 9,6%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite inainte de 1990 din Cluj-Napoca a ajuns la valoarea medie de 978 euro/mp util, in a doua luna a anului. Aceasta valoare este cu 2,2% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni.

Citeste si:
Dan Negru, șoc într-un supermarket din București: Prețul...
Dan Negru, șoc într-un...

  • Constanta

In Constanta, preturile apartamentelor scoase la vanzare au inregistrat o usoara scadere, de 0,5% la 917 euro/mp util. In ceea ce priveste evolutia pretului mediu cerut pentru apartamentele noi, acesta a scazut cu 1,4% de la 944 euro/mp util pana la 931 euro/mp util. Pe segmentul vechi pretul mediu pe metru patrat util a scazut cu 0,4%, la 914 euro/mp util.

  • Timisoara

Anul continua intr-un mod optimist pentru proprietarii din Timisoara, cel mai mare oras din vestul tarii fiind singurul dintre cele analizate unde preturile apartamentelor au crescut in februarie. Este vorba despre o crestere de 1%, tonul fiind dat de evolutia segmentului nou. Nivelul mediu a ajuns astfel la 821 euro/mp util.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.