Aproximativ 58% dintre masinile care sunt mari consumatoare de carburanti sunt vehicule de lux sau modele sport, se arata intr-un studiu al Agentiei pentru Protectia Mediului din SUA (EPA), preluat de Forbes. Lista cu vehiculele care consuma cel mai mult cuprinde 24 de nume, printre care putem enumera Ferrari 612 Scaglietti (foto) de la Fiat, modelul Continental Flying Spur de la Bentley si Aston Martin DB9 de la Ford Motor.

Sapte dintre masini (29%) sunt modele sport. Lista ne prezinta o lectie provocatoare: masinile americane domina lista. Acest lucru este cel putin ciudat daca avem in vedere faptul ca se fabrica din ce in ce mai multe masini hibride. Sau faptul ca fabricantii americani din industria auto au recunoscut ca masinile hibride (pe benzina, dar prevazute si cu un dinam/motor electric si acumulator) si cele pe motorina devin noile tinte ale fabricantilor si consumatorilor americani.

Lucrul acesta a fost confirmat chiar de presedintele de la Ford, William C. Ford Jr., care a precizat ca "inovatia va fi dimensiunea ce va ghida aceasta companie" si ca exista planuri pentru cresterea masiva a disponibilitatii pentru domeniul hibridelor.

In total, din cele 24 de modele, 13 sunt americane, 5 britanice, 5 germane si una italiana. Japonezii sunt absenti din aceasta lista.

- Masina coupe care consuma cel mai mult

Ferrari 612 Scaglietti - Costuri anuale carburanti: 3.524 dolari

- Berlina care consuma cel mai mult

Bentley Arnage - Costuri anuale carburanti: 3.524 dolari

- Camioneta care consuma cel mai mult

Dodge Ram - Costuri anuale carburanti: 4.230 dolari

- Limuzina decapotabila care consuma cel mai mult

Aston Matin DB9 - Costuri anuale carburanti: 3.253 dolari

- SUV-ul care consuma cel mai mult

Dodge Durango Costuri anuale carburanti: 13.000 dolari

- Furgoneta (autoduba) care consuma cel mai mult

Ford, seria E - Costuri anuale carburanti: 2.785 dolari


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.