Investitorii de pe piata de capital si-au luat un ragaz pentru stabilirea viitoarei strategii, astfel ca, ieri, s-au efectuat mai putine tranzactii comparativ cu sedinta precedenta, fapt ce a dus si la o valoare totala a schimburilor cu actiuni modesta.

De altfel, nu doar pe piata romaneasca s-a instalat acalmia, ci si la bursele vecine, doar ca indicii autohtoni au inchis ziua la variatii usor pozitive, dupa cum remarca brokerii de la prime Transaction. Cea mai mare crestere a inregistrat-o BET-FI de 0,5%, in timp ce BET si BET-C au urcat cu 0,1%, respectiv 0,2%. Rulajul total a fost de 20,3 milioane lei, echivalentul a 5,5 milioane euro. Se poate spune ca vedeta pietei a fost Sicomed, care s-a situat pe locul doi in preferintele jucatorilor, pe fondul informatiilor legate de intentia de preluare integrala a companiei de catre Zentiva. S-a tranzactionat un volum ridicat de actiuni SCD, de 1,7 milioane, la valoarea totala de 2,4 milioane lei. Cotatia a urcat cu 0,7%, pana la 1,3700 lei/ actiune.

Cel mai tranzactionat titlu a fost Banca Transilvania, care insa a inchis sesiunea in pierdere cu 0,8%, pretul atingand 1,1400 lei/ actiune. S-au transferat 3 milioane de actiuni TLV, cu un rulaj de 3,4 milioane lei.

Desi au inceput ziua in scadere, societatile financiare au reusit sa termine ziua in crestere sau la acelasi pret. SIF 5 Oltenia a fost din nou preferata investitorilor, fiind tranzactionat un milion actiuni, la valaorea de 2,2 milioane lei.

Pretul s-a mentinut cel din sedinta anterioara de 2,1600 lei/actiune. Titlurile SIF 2 Moldova au inregistrat o crestere de 1%, pana la 1,8800 lei/actiune, schimburile implicand 1,2 milioane actiuni, cu un rulaj de 2,2 milioane lei. SIF 3 Transilvania a consemnat cea mai mare apreciere, de 1,1%, un titlu ajungand la 1,8200 lei/actiune.

Rompetrol Rafinare s-a oprit, ieri, din scadere, cotatia ramanand cea din sesiunea anterioara de 0,1070 lei/actiune. RRC a fost, din nou, cel mai lichid titlu din piata, fiind transferate 17,1 milioane actiuni, la valoarea de 1,8 milioane lei.

Actiunile Petrom au castigat 0,7%, cotatia urcand la 0,4250 lei/actiune. S-au tranzactionat 2,9 milioane de titluri SNP, cu un rulaj de 1,2 milioane lei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.