Romania este puternic euroizata, ceea ce obliga politica monetara sa se comporte ca intr-un consiliu monetar, iar stabilirea orizontului de aderare la zona euro pentru 2015 face inconsistenta orice incercare de revenire la moneda nationala, apreciaza fostul ministru de Finante Daniel Daianu.
"Politica monetara la noi este foarte restrictionata pentru ca avem grad mare de euroizare, iar daca fixezi perspectiva de aderare asa de apropiata n-ai cum sa lupti cu euroizarea. Pentru ca oricine va spune de ce nu am continua sa dam credite in euro, oricum sunt mai ieftine. Exista si o problema de consistenta logica. Va fi foarte greu pentru BNR sa lupte cu euroizarea", a spus Daianu, la o dezbatere privind economia romaneasca organizata de Comisia European, conform Wall-Street.ro

Daianu considera ca Romania functioneaza in prezent ca un consiliu monetar, adica banca centrala mentine cursul de schimb intr-un interval stramt de variatie.
  • Citeste integral despre oscilatiile monedei nationale pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.