Locul de munca poate cauza, alaturi de stres si lipsa exercitiilor fizice, anumite probleme de sanatate, tinand cont ca in ultimii ani munca s-a schimbat de la una de productie, la una sedentara.

Potrivit ultimului sondaj derulat pe BestJobs s-a aflat ca 35% dintre romani stau zilnic pe scaun mai mult de 8 ore.

De asemenea, 26% recunosc ca nu fac deloc miscare, cauza principala a sedentarismului fiind lipsa de motivatie (31%). Barbatii desfasoara mai des activitati sportive decat femeile (67%, fata de 33%), cei cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani fiind cei mai dinamici.

Totodata, 35% dintre angajatii romanii sunt foarte stresati, insa vecinii ne intrec la acest capitol (sarbi (38%), bulgari (47%). Doar 13% dintre romani aleg sa se relaxeze facand sport, pe acelasi loc ii regasim si pe bulgari (13%), in timp ce colegii sarbi fac ceva mai putina miscare (11%).

28% dintre romani aleg sa se relaxeze citind o carte sau ascultand muzica. Femeile prefera sa citeasca o carte sau sa asculte muzica (66%), in timp ce barbatii se relaxeaza facand sport (74%).

Stresul cotidian poate fi neutralizat, printre altele, prin miscare. Daca ati stat pe scaun o ora, ati stat prea mult. Luati pauze pentru a face putina miscare!

Sondajele au fost efectuate la nivel regional (Romania, Serbia si Bulgaria) pe un esantion de 3400 respondenti, pe pagina de candidati BestJobs si CeeVee, in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.