Business9 Februarie 2012

Lectura de un minut

Un nou acord nu ar da un semnal bun pietelor, iar noua ancora poate fi reprezentata de pacturile Uniunii Europene.

"Ancora (acordul cu FMI - n.r.) ramane pentru credibilitate. Ramane suma de bani pentru dezvoltari exterioare Romaniei, care nu au putut sa fie prevazute si probabil ca va trebui sa iesim si din acest acord. Poate mai facem unul de acelasi tip? Cel mai bine ar fi sa iesim din acest acord, ceea ce ar insemna ca lucrile merg bine si nu mai avem nevoie de profesor. Daca te mai lungesti intr-un asemenea acord, nu va mai fi un mesaj bun", a spus Isarescu, conform MEDIAFAX.

Oficialul BNR a aratat ca noi ancore ar putea si ar trebui sa fie acordurile de la nivelul Uniunii Europene, precum Pactul de Stabilitate Fiscala.

"Nu sunt de partea acelora care nu vor la greu sa-si arate masura. O dau intr-o directie total necunoscuta, nici nu stii ce vor in discursul lor, ataca zona euro, ataca si UE. Nu vreau sa cred ca tara asta are asa o nesansa istorica atunci cand intra de fiecare data intr-un club", a afirmat Isarescu.

Guvernatorul bancii centrale nu este insa de acord cu o ajustare brutala a datoriei publice, chiar daca Romania trebuie sa fie preocupata de disciplina pietelor, amintind ca prin politica din anii '70-'80 s-a ajuns la o abrupta ruptura de tehnologizare a economiei si scoaterea ei in afara circuitul mondial, in anii '90.

Citeste si:
Romania s-a calificat in grupele principale ale Campionatului...
Nationala feminina de handbal...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.