Junior Achievement Romania va infiinta in Bucuresti un orasel denumit Junior City. Aici, copiii si tinerii cu varste intre 10 si 24 ani vor invata atat sa cumpere inteligent, cat si sa faca bani.

Traditionalul orasel al copiilor in care se desfasoara activitati distractive de petrecere a timpului liber este inlocuit de un orasel in care copiii invata activitatile practice ale vietii economice. SUA, Japonia, Romania si Marea Britanie sunt tarile care au primit licenta.

INVESTITIE. Pe o suprafata de 2.500 metri patrati, vor functiona 20 de tipuri de afaceri si activitati, cum ar fi banca, asigurari, supermarket, dar si un ziar si o primarie. Investitia se ridica la 250.000 de dolari, ne spune Stefania E. Popp. Spatiul nu a fost inca ales, dar unul dintre criteriile importante de alegere este apropierea de o statie de metrou. Pentru inceput se intentioneaza ca programul de vizitare sa fie de doua ore pe zi, in restul timpului fiind asteptate grupurile organizate din scoli. Fiecare unitate comerciala din interiorul oraselului va angaja cate 2-3 studenti si 5-6 elevi.

Junior Achievement a inceput in 1919, in SUA, ca o initiativa personala a unui om de afaceri interesat sa-si invete copilul, la scoala, cum se administreaza si cum functioneaza o companie. Astazi, Junior Achievement este cea mai mare si cu cea mai puternica dinamica organizatie internationala de educatie economica.

OFERTA BOGATA

Programele JA au fost oferite in Romania din 1993. Toate au fost traduse si adaptate si sunt disponibile in limba romana. Programa JA pentru elevi o suplimenteaza pe cea a Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu studiul de concepte economice si cu deprinderea de abilitati legate de mediul economic din afara scolii. Modulele JA se desfasoara numai in cadrul scolilor si sunt predate de cadrele didactice, dupa participarea acestora la cursurile de orientare si pregatire organizate de Junior Achievement Romania. JA Romania asigura profesorilor si scolilor participante manuale, materialele de lucru la clasa, seminarii de pregatire, consultanta de specialitate corespunzatoare programului ales.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.