Mark Zuckerberg, fondatorul si CEO-ul retelei de socializare Facebook, castiga evident mai multi bani decat o persoana normala, insa pana in prezent nu s-a stiut ce suma ducea in fiecare luna acasa.

Mark Zuckerberg a castigat anul trecut 1,5 milioane de dolari, conform unui document depus la comisia pentru supravegherea operatiunilor bursiere americane, Securities and Exchange Commission. Acesta a avut in 2011 un salariu de baza de 483.333 de dolari, a luat bonusuri de 220.500 de dolari si alte compensatii in valoare de 783.529 de dolari.

Aceste sume sunt insignifiante daca ne raportam la actiunile detinute de acesta la Facebook, scrie capital.

Insa, cu toate ca sumele castigate de Zuckerberg sunt uriase, nu el a fost cel mai bine platit angajat al companiei. Sheryl Sandberg, seful operatiunilor Facebook, a avut un salariu de baza de 300.000 de dolari, si a castigat in total, cu tot cu bonusuri, aproape 30 de milioane de dolari in 2011, informeaza adevarul.

  • Ce planuri salariale are seful Facebook pentru anul urmator?

Avand in vedere averea sa, Zuckerberg a luat decizia ca din luna ianuarie a anului viitor sa primeasca un salariu de 1 dolar, asa cum primea si Steve Jobs, fostul CEO Apple.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.