Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis sa reduca rata dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, de la 5,75% la 5,5% pe an, la un nou minim istoric, miscare anticipata de majoritatea analistilor.

In sedinta din 2 februarie 2012, Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat:

- Reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 5,5% pe an de la 5,75 la suta incepand cu data de 3 februarie 2012;

- Gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar;

- Mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

CA al BNR a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata in data de 7 februarie 2012, in cadrul careia va fi anuntat si calendarul pe urmatoarele 12 luni al sedintelor dedicate politicii monetare, comunica Banca Nationala a Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.