Lansarea monovolumului Lodgy in acest an va aduce Renault incasari bune, care vor putea fi investite in extinderea gamei, centrul de cercetari din Romania lucrand deja la o berlina de familie care ar putea relansa in 2015 numele Dacia Solenza, potrivit portalului Caradisiac.

Portalul francez a postat inclusiv o imagine creata pe calculator de jurnalistii sai, a viitoarei Solenza.

Cu modelul Lodgy, care va fi lansat in martie la salonul auto de la Geneva, si apoi cu Solenza, Dacia vrea sa scape de imaginea unei marci low-cost in favoarea celei de producator generalist de automobile, a grupului Renault.

Noua Dacia Lodgy - Iata primele poze oficiale!

Potrivit Caradisiac, berlina de familie Solenza ar urma sa aiba o lungime de 4,8 metri si va fi dotata cu toate echipamentele cu care trebuie sa fie prevazuta o astfel de masina, respectiv accesorii multimedia, scaune incalzite, instalatie de climatizare si sisteme de navigatie, scrie MEDIAFAX.

Solenza, cu un pret de pornire de 13.000 de euro, se va baza pe platforma Clio 2, ca toate modelele Dacia, dar va folosi si o serie de componente ale Fluence.

Dacia solenza

Sursa foto: www.caradisiac.com

In privinta motorizarii, constructorul roman va trebui sa isi reinnoiasca oferta si sa foloseasca motoare pe benzina de 95-150 de cai putere si de 90-130 de cai putere in cazul celor pe motorina.

Totodata, ar putea aparea cutii de viteza automate si sisteme stop/start in cazul motoarelor diesel.

Cu automobilul de oras Sandero, berlina Logan, break-ul MCV, monovolulul Lodgy, modelul 4X4 Duster si viitoarea berlina de familie Solenza, Dacia va detine o gama completa de modele, la preturi atractive, se arata in articol.

Modelul Solenza a fost creat in 2003, fiind produse sub 80.000 de automobile de acest tip, si a facut tranzitia catre Logan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.