Leul ar putea sa se aprecieze in urmatoarele zile ca efect al faptului ca mai multe banci din sistem au primit aviz din partea bancii centrale pentru a vinde din valuta in surplus, rezultata din trecerea la noile standarde de contabilitate.

In ultimele zile bancile nu au pierdut vremea si au inceput deja sa vanda valuta. Leul s-ar putea aprecia pana la cursul de 4,28 lei/euro, apreciaza dealerii.

Multe banci au inceput deja sa vanda valuta in ultimele zile. "Rulajul de pe piata monetara a fost mult mai mare ieri decat intr-o zi obisnuita. Daca in mod normal aveam un rulaj de circa 100 de milioane de euro, ieri au fost 200 de milioane", a declarat un dealer pentru evz.ro.

De la inceputul anului, creditorii au trecut de la standardele de contabilitate RAS (locale) la cele IFRS (internationale). Potrivit noilor standarde, bancile nu mai au nevoie de toata valuta de care dispun in prezent pentru a acoperi eventualele pierderi provenite din creditele nerambursate de romani. Prin urmare, ele sunt libere sa vanda valuta in surplus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.