Spre nemultumirea ungurilor care s-au considerat intotdeauna superiori vecinilor mai saraci din Est, Romania ar putea da lectii Ungariei in privinta acordurilor de sprijin financiar cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, se arata intr-o analiza Reuters

"Prin respectarea conditiilor unui program similar (de finantare externa - n.r.), Bucurestiul a reusit sa reaseze economia pe drumul catre crestere. Acest drum va aduce insa durere pe termen scurt si va pedepsi oficialii care il urmeaza", noteaza agentia.

In contextul tensiunilor severe de pe pietele financiare, care imping in sus costurile de finantare si nivelul datoriilor - prin deprecierea puternica a forintului - premierul ungar Viktor Orban a renuntat la atitudinea ostila fata de institutiile financiare internationale si incearca sa cada la pace, scrie Wall-Street.ro.

Insa UE si FMI vor cere probabil atat anularea reformelor care au definit guvernarea Fidesz, cat si introducerea unor noi masuri "compensatorii", care vor presupune probabil austeritate.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.