In urma cu doua zile, OMV Petrom a fost amendata cu 504 milioane de lei in urma unei anchete a Consiliului Concurentei ce a vizat 6 companii din domeniu. Compania a reactionat rapid si a majorat preturile carburantilor.

Astfel, pretul benzinei a urcat cu 19 bani, iar cel al motorinei de 26 de bani pe litru, de la inceputul anului. Cea mai recent majorare fiind de 9 bani pe litru, scrie Capital.ro.

De la inceputul anului, OMV Petrom a majorat de trei ori pretul carburantilor: la 1 ianuarie, cu 2 bani in cazul benzinei si 9 bani la motorina, la 6 ianuarie, cand preturile au urcat cu 8 bani pe litru, si aceasta ultima modificare.

Contactati de capital.ro, reprezentantii companiei au mentionat ca in cel mai scurt timp vor prezenta un punct de vedere referitor la modificarea preturilor, dar ca aceasta nu are legatura cu amenda aplicata de Consiliul Concurentei, ci are la baza evolutia cotatiilor produselor petroliere din ultimele doua luni.

Money.ro scrie ca Petrom nu anunta modificarile de pret si nici preturile medii, ci doar preturile din fiecare statie. Astfel, la statia din Soseaua Pipera nr. 23, benzinele costau astazi 5,63 si, respectiv, 6 lei pe litru, cu 7 bani mai mult decat pretul de dupa ultima scumpire. La motorine, preturile sunt de 5,96 si 5,78 lei pe litru, cu un ban mai mult decat preturile vechi.

Precizam ca majorarea de 7 si, respectiv, un ban este valabila doar la statia in cauza. In medie, majorarea la benzina este de 9 bani fata de pretul de referinta, pe care insa compania nu-l comunica.

Citeste si: Benzinarii raspund la unison: Vom contesta in instanta amenda CC


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.