Furnizarea de gaz ieftin grupului InterAgro nu a ridicat probleme de concurenta, ceea ce nu exclude insa un prejudiciu adus statului, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

El a afirmat ca, daca toti agentii economici mari, care ar putea concura, primesc gazul in aceleasi conditii atunci nu este distorsionata concurenta. In schimb, in opinia sa, daca resursa statului este vanduta la un pret foarte mic este posibil ca statul sa fie pagubit, iar interesul public afectat.

Dosarul Romgaz: Cum a ajuns Niculae sa primeasca gaz ieftin

"Exceptand cazul in care gasim ceva la care nu ne-am gandit pana acum, nu am motive sa suspectez ca ne vom anula sau ne vom reanaliza punctele noastre de vedere anterioare in care am spus ca nu este o problema de concurenta. Asta nu inseamna ca ii disculp automat. Eu nu spun ca sunt vinovati, nici nevinovati, oamenii aia. Nu e treaba mea (...). E la Parchet", a spus Chiritoiu, potrivit MEDIAFAX.

Patruzeci de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) sunt cercetate penal pentru complot si subminarea economiei nationale, a informat, saptamana trecuta, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.