Curtea de Conturi a constatat mai multe nereguli in activitatea Postei Romane care au generat prejudicii operatorului, printre cauze numarandu-se contractele incheiate cu Blue Air - 40,9 milioane de lei, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Alfa Medical Center.

In 2008, Posta Romana a incheiat cu Blue Air Transport Aerian un contratc pentru furnizarea serviciilor de transport aerian si handling in suma de 44,84 milioane de euro (fara TVA) pentru o perioada de trei ani si jumatate, potrivit Wall-Street.ro.

Descoperirile Curtii de Conturi: Nereguli de 3 mld. lei la institutiile publice

"Cu toate ca suma (...) contractata de catre Posta Romana cu Blue Air era aferenta unui numar de 6 rute directe de zbor deservite de 6 avioane, in fapt, prin contractul incheiat, s-au contractat 4 rute de zbor deservite de 4 avioane, prin comasarea rutelor Timisoara-Bucuresti si Craiova-Bucuresti, respectiv Iasi-Bucuresti si Bacau-Bucuresti, conform anexei 1 la contract, fara corectarea in mod corespunzator a costurilor reale ca urmare a comasarilor mentionate", se spune in raportul Curtii de Conturi pe anul 2010.

In derularea contractului, Curtea de Conturi a constatat ca au fost facturate zboruri efectuate de 6 avioane pe 6 rute, desi ar fi trebuit facturate numai cursele efectuate de 4 avioane pe cele 4 rute de zbor.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.