Piata locurilor de munca din Romania ar putea creste usor 2012 fata de anul trecut, cei mai cautati fiind specialistii si persoanele cu o vasta experienta in domeniu. Cu toate acestea, angajatorii vor da si in acest an dovada de vigilenta in procesul de recrutare.

Wall-Street.ro a stat de vorba cu specialistii in domeniu si iti prezinta cateva idei pe care merita sa le pui in practica pentru a-ti gasi un loc de munca.

Construieste-ti o retea solida de networking

"Dezvoltarea unei retele de cunostinte poate fi foarte utila in cautarea unui loc de munca. Persoanele cu care ati lucrat - colegi, clienti, furnizori - va pot recomanda pentru o pozitie libera, daca stiu ca va aflati in cautarea unui loc de munca", crede Alina Mihai, HR Specialist in cadrul companiei Vector Business Consulting.

Istoricul interactiunii cu ei reprezinta in sine o recomandare, atata timp cat a fost o colaborare pozitiva, sustine aceasta.

Da dovada de relevanta in prezentare

"Atentie la modul cum intocmesti documentele de prezentare, astfel incat ele sa contina suficiente informatii relevante, concrete despre pregatirea, experienta, proiectele in care ai fost implicat, realizarile si abilitatile tale", sfatuieste Monica Bors, General Manager la firma de recrutare Premium HR.

Potrivit acesteia, depinde de tine sa comunici in mod relevant prin CV, sa fii diferit si sa atragi atentia angajatorului inca de la prima parcurgere a CV-ului.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.