Furnizorii Mic.ro incearca sa-si recupereze sumele de bani datorate de firma omului de afaceri Dinu Patriciu, prin cereri sechestru asigurator si cereri de insolventa in instanta.

Numarul dosarelor la Tribunalul Bucuresti in care figureaza firme pagubite de reteaua Mic.ro a crescut considerabil in ultimul an.

Tot mai multi furnizori incearca sa-si recupereze sumele de bani ramase restante de la Mercadia Holland, compania mama ce detine reteaua de retail Mic.ro. Printre acestea se numara Vector International, firma cu profil de birotica si papetarie, producatorul de usi Benati si Flasher Business Group, toti cerand insolventa Mic.ro Retail S.R.L, se arata intr-un comunicat al firmei de avocatura Coltuc.

Investitia in magazinele Mic.ro a fost facuta de furnizorii de marfa, de servicii si de echipamente, prin intermediul firmei inregistrate in Olanda care a contactat foarte multi furnizori. Toate contractele incheiate cu acestia prezinta plata la termen de peste 90 de zile, termen care nu se respecta iar facturile raman neplatite si furnizorii pagubiti.

“Esentiale raman contractele stufoase care au fost semnate si care prezinta multe clauze capcana. Practic furnizorii sunt cei care au investit in afacerea lui Dinu Patriciu”, afirma avocat Coltuc Marius, fondatorul Casei de avocatura Coltuc.

In luna septembrie, Mercadia Holland, compania omului de afaceri Dinu Patriciu detinea 830 de magazine Mic.ro, din care 720 fixe si 110 mobile, si 58 de unitati Macro. In ceea ce priveste suma totala pe care o datoreaza firma lui Dinu Patriciu, la inceputul anului 2011 aceasta figura cu aproximativ 38 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.