Volumul de calatorii cu avionul pe teritoriul tarii este din ce in ce mai mare, in vreme ce traficul feroviar se afla intr-o scadere accentuata.

In 2011, aeroportul Otopeni a inregistrat mai multe curse decat Gara de Nord. Mai precis, pe cel mai mare aeroport al tarii au aterizat in 2011- 105 avioane pe zi, in timp ce in Gara de Nord au intrat doar 103 trenuri zilnic, relateaza Stirile ProTV.

Explicatia este destul de simpla. Traficul aerian a crescut in fiecare an, chiar si in perioada de criza. CFR insa a avut dintotdeauna concurenta cu autocarele si microbuzele, fapt ce a dus in perioada 2009 - 2011 la o scadere de 20% a volumului de calatori.

In plus, in ultimii patru ani, 700.000 de calatori au ales sa mearga cu propria masina in locul trenului. De cealalta parte a baricadei, peste 5 milioane de pasageri au decolat sau aterizat pe Henri Coada in Capitala anul trecut, valoare aproape dubla fata de acum cinci ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.