Primele sase mari banci americane, intre care JP Morgan, Bank of America si Goldman Sachs, vor inregistra in acest an o crestere medie a profiturilor de 57%, potrivit analistilor, care nu s-au lasat descurajati de faptul ca anul trecut nu au reusit sa anticipeze declinul profitabilitatii.

In urma cu un an, analistii se asteptau la o crestere de 32% a profiturilor pe actiune, care au scazut in schimb cu 18%, in conditiile in care redresarea economica anticipata nu a avut loc.

Cresterea profiturilor va fi alimentata de imbunatatirea rezultatelor din operatiunile de trading, mai multe tranzactii de investment banking, masurile de reducere a costurilor si costurile mai mici de creditare
, potrivit estimarilor a 184 de analisti, transmite Bloomberg. Cele mai mari cresteri ale profiturilor vor fi inregistrate de Morgan Stanley si Goldman Sachs, care depind cel mai mult de veniturile din trading si investment banking.

Rezultatele din operatiunile de trading ale bancilor au fost decimate anul trecut de agravarea crizei datoriilor suverane din Europa, de tulburarile sociale din Orientul Mijlociu si Africa care au dus la schimbarea regimurilor, precum si de cutremurul din Japonia, care a afectat sectorul energiei nucleare.

Statele Unite au inregistrat anul trecut o crestere economica de 1,8%, potrivit analistilor, sub ritmul de 3,1% anticipat acum un an.

"Toata lumea a fost prea optimista in privinta economiei. Bancile au nevoie de cresterea PIB pentru a extinde activitatile de creditare. Toti am crezut ca va avea loc o crestere a creditarii, dar situatia din Europa nu a ajutat", a declarat Paul Miller, fost oficial al Rezervei Federale din Philadelphia, in prezent analist la FBR Capital Markets din Arlington, Virginia, conform MEDIAFAX.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.