Paradoxal sau nu, insa, poporul elen munceste de doua ori mai mult ca nemtii. Vezi cum s-a ajuns la o astfel de statistica.

Potrivit saptamanalului Slate care citeaza cifre ale OCDE, grecii muncesc in medie 2.120 de ore pe an, in vreme ce germanii lucreaza doar 1.429 de ore in acelasi interval, scrie zf.ro

Datele oferite de OCDE, fondate pe anchete in randul muncitorilor nu lasa loc de interpretari. Grecii muncesc cele mai multe ore pe an, urmati de polonezi, italieni, americani, japonezi, portughezi, britanici, spanioli, irlandezi, francezi, germani si olandezi.

Daca privesti lucrurile mai de aproape, ele sunt mai nuantate. Mai intai trebuie sa se tina seama de faptul ca rata ocuparii fortei de munca in Grecia (61%) este mai slaba decat cea a Germaniei (68%). Altfel spus, proportional cu populatia, mai putini greci muncesc "mai mult timp". Acest lucru presupune, la modul global, mai multe inegalitati ale veniturilor.

Partea proasta este ca productivitatea economiei elene este, insa, una redusa: 32 de dolari in PIB pentru o ora de munca, fata de 50 de dolari in Franta si Germania, informeaza evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.