Guvernul a decis ca nu poate fi de acord cu majorarea anul viitor a taxelor si impozitelor locale, conform solicitarii asociatiilor de primari, considerand ca in aceasta perioada "nu este bine" sa fie aplicata o astfel de crestere a taxelor, a spus ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Anterior, ministrul Finantelor a afirmat ca va transmite Guvernului propunerea primita de la asociatiile de primari de ridicare de la 20% la 50% a limitei pana la care pot fi majorate impozitele si taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele sa poata fi crescute in raport cu puterea financiara a locuitorilor.

El a precizat ca propunerea va fi inaintata Guvernului in sedinta de miercuri, sub forma unei ordonante de urgenta.

Ministrul se teme insa de majorarea impozitelor si taxelor locale intr-un an electoral si a avansat ideea unor criterii de diferentiere a cresterilor pe zone "mai dezvoltate" si "zone mai sarace", pe baza carora sa fie fundamendate propunerile autoritatilor locale, scrie MEDIAFAX.

Ingrijorare a ministrului Finantelor Publice in an electoral este explicabila, avand in vedere ca majoritatea populatiei nu va face deosebire intre o decizie a consiliului local si una a Guvernului, in conditiile in care cele mai multe taxe si impozite sunt stabilite de catre minister.

In ceea ce priveste pensionarii, dar si salariatii, impozitul pe locuinta este una dintre cele mai mari taxe platite "din mana" si care este retinut la sursa, astfel ca impozitul este mult mai vizibil pentru contribuabili.

Citeste si : Codul Fiscal: Care sunt noutatile pentru 2012?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.