O vulnerabilitate a tehnologiei folosite de retelele GSM, care acopera circa 80% din piata mondiala a telecomunicatiilor mobile, permite hackerilor sa preia de la distanta controlul asupra telefoanelor si sa initieze apeluri sau sa trimita mesaje text (SMS), potrivit unei firme germane de cercetare.

Hackerii ar putea folosi aceasta bresa a tehnologiei GSM pentru inselatorii prin care ar initia apeluri si mesaje catre servicii cu tarife ridicate, a declarat seful firmei germane Security Research Labs, Karsten Nohl, citat de Reuters.

Atacuri similare asupra unui numar restrans de smartphone-uri au mai avut loc in trecut, insa acum ar putea fi expsuse toate telefoanele mobile care folosesc tehnologia GSM, conform Wall-Street.ro.

Atacurile asupra sistemelor de telefonie fixa ale companiilor sunt obisnuite si in cele mai multe cazuri includ folosirea unor linii telefonice pentru servicii cu valoare ridicata, infiintate de hackeri in Europa de Est, Africa si Asia.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.