Presedintele Royal Bank of Scotland (RBS), Philip Hampton, anticipeaza ca "o tara mica" va iesi din zona euro, eveniment care ar intensifica presiunile asupra sistemului bancar global.

"Cred ca este foarte posibil ca o tara mica sa abandoneze. Ar putea fi oricare, pentru ca la asemenea scenarii se ajunge atat din cauza evenimentelor politice, cat si din cauza circumstantelor economice sau a tulburarilor sociale si altor asemenea lucruri. Dar cred cu tarie ca exista o probabilitate foarte mare ca o tara sa plece", a declarat Philip Hampton in cadrul unei emisiuni Sky News, conform Capital.

Seful celei mai mari banci controlate de stat din Marea Britanie a avertizat ca un astfel de eveniment ar afecta puternic sistemul bancar din Europa, fiind necesar un val de recapitalizare a bancilor de catre guvernele de pe continent.

Bancile europene au accesat miercuri un volum record de finantare de la Banca Centrala Europeana (BCE), de 489 miliarde euro, in cadrul primei scheme de lichiditate pe trei ani la dobanzi foarte reduse, de 1%, derulata de institutie pentru a calma tensiunile de pe pietele de credit, scrie money.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.