Concurenta slaba permite bancilor sa "paseze" clientilor costurile provenite din organizarea ineficienta a activitatii si evaluarea gresita a riscului.

"Incarcarea costurilor de creditare cu tot felul de cheltuieli ale bancilor, acoperite printr-o concurenta imperfecta a sistemului financiar- bancar se va tempera. De ce bancile pot sa paseze asupra clientilor, uneori iintr-o adevarata incostienta costurile unor lipsuri, care uneori le apartin, in ceea ce priveste organizarea interna sau evaluarea gresita a unor riscuri. (...) E posibil pentru ca concurenta nu este suficient de puternica si nu este data de numarul de banci", a spus Isarescu, potrivit Wall-Street.ro.

Guvernatorul BNR a aratat ca un sistem bancar concurential nu inseamna neaparat multi actori, ci mai curand concurenti puternici, sanatosi, care au capacitatea sa lupte cu costurile, sa stie cum s-o faca si sa duca in jos costurile transferate catre clienti.

Cititi intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.