Alaturarea Romaniei la cele 17 state membre ale zonei euro va disciplina politicile macroeconomice, a spus economistul sef al BNR, Valentin Lazea.

"Una dintre deciziile care s-au luat aseara a fost legata de intarirea regulilor fiscale, in sensul supunerii atentiei liderilor europeni a bugetelor si a penalizarilor pentru statele care depasesc tintele de deficit bugetar si de datorie publica. La acest pact au aderat 17 tari plus 6, printre care si Romania, ceea ce zic eu ca are un efect favorabil pentru ca este de natura sa disciplineze politicile macroeconomice", a spus Lazea, cu ocazia seminarului EU-COFILE, organizat de BNR, Alpha Bank si ARB, conform Wall-Street.ro.

Economistul sef al bancii centrale remarca ca al doilea lucru agreeat in urma summit-ului, adica gestionarea fondului de stabilitate european (EFSF) de catre Banca Centrala Europeana (BCE), va face ca sarcina de salvare a guvernelor sa cada mai putin pe umarul BCE, care se va concentra pe salvarea bancilor comerciale.

Cititi intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.