Modelele de urmat in afaceri sunt inversate, iar mediul de business nu este unit si vorbeste pe mai multe voci, crede Mihail Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife si unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori romani.

Sunt oameni de afaceri, asa zise modele pentru tineri, care inchid firme cu datorii la stat doar ca sa lucreze pe altele, care fac titlu de glorie din a-si plati cu banii jos fotbalistii si lautarii. Perceptia publica este ca acestia au reusit. Adevarata clasa antreprenoriala si de business este diferita si noi trebuie sa explicam acest lucru”, a spus Mihail Marcu, in cadrul unui interviu acordat Wall-Street.ro.

"Sunt atat de multi antreprenori de valoare care nu ies in fata. (…) Daca te duci in America si spui ca esti antreprenor, vei fi privit bine. Hai sa intrebam acelasi lucru pe strada si vom primi urmatoarea replica: Fura, nu avea cum sa reuseasca. Trebuie sa intelegem ca antreprenorii creeaza businessuri, genereaza locuri de munca. Un antreprenor este un mijlocitor intre capital si forta de munca”, mai spune Mihail Marcu.

De asemenea, in opinia sa, mediul de business nu doar ca vorbeste pe mai multe voci, dar chiar sunt oamenii de afaceri rautaciosi unii cu ceilalti: “Au aceasta tendinta de a nu fi uniti. Capra vecinului functioneaza si in business. Oamenii de afaceri ar trebui sa fie mult mai uniti. Ar trebui sa inteleaga ca o voce si o prezenta comuna este absolut necesara in special in fata autoritatilor.”

Urmareste interviul video si citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.