Anul 2012 bate la usa, asa ca perspectivele, trendurile si previziuni domina presa internationala si locala. Iata 5 miscari la care trebuie sa fim atenti anul care vine, din punct de vedere economic.

  • Zona Euro: Amenintarea monedei euro, implicit a Zonei euro si a tarilor ce fac parte din Uniunea Europeana este deaparte de a fi trecut. Astfel, anul 2012 se anunta unul extrem de dificil si definitoriu in ceea ce priveste viitorul Europei.

  • Statele Unite: Ambuteiajul fiscal in care SUA se afla in prezent, isi va face simtita prezenta si in anul electoral 2012, astfel ca reprezinta o amenintare reala pentru perspectivele de crestere economica din SUA.

  • Orientul Mijlociu si nordul Africii (MENA) : Va exista o perioada prelungita de turbulente politice si un grad ridicat de incertitudine in intreaga regiune, de sustinere a pretului petrolului, in ciuda ingrijorarilor provocate de perspectivele de crestere a economiei mondiale.

  • China: Liderii Chinei vor face totce pot pentru a asigura o traiectori.e economica buna, pana la finalizarea de predare a puterii de la a 4-a generatie de conducere la a 5-a, in data de 05 martie 2013

  • Coreea de Nord: Tensiuni vor aparea in continuare in peninsula coreeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.