Parlamentul ungar a aprobat marti o lege referitoare la fiscalitate care include si majorarea, de anul viitor, a taxei pe valoarea adaugata (TVA) de la 25% la 27%, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeana, transmite AFP.

Legea, aprobata cu o larga majoritate, include si cresterea impozitelor aplicate microintreprinderilor.

Ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, a anuntat in luna septembrie ca Ungaria va majora anul viitor TVA la 27% si va aplica un program de ajustari fiscale de 750 miliarde forinti (2,6 miliarde euro), cu 200 de miliarde forinti mai mare decat planul initial, scrie Wall-Street.ro

Fidesz, partidul premierului conservator Viktor Orban, detine o majoritate de doua treimi in Parlament. Adoptarea legii a avut loc intr-un mediu economic dificil in Ungaria, care a fost nevoita sa solicite un nou acord cu FMI si Comisia Europeana din cauza dificultatilor de a se finanta de pe piata, in contextul crizei datoriilor din zona euro.

Citeste integral pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.