Anul 2011 a fost unul tumultos din punct de vedere economic, dominat de criza datoriilor suverane in Europa, ce a lovit in economiile convalescente dupa criza financiara. Insa, exista cateva tari cu un potential urias de crestere a economiei anul urmator. Vezi topul celor 10 tari cu cel mai mare potential de crestere

10. Mozambic

Cresterea economica in Mozambic a inceput cu adevarat spre finalul anilor 80. In prezent, reformele macro, combinate cu stabilitatea politica, conduc la un potential important de crestere.

Prognoza PIB 2012: 12,9 miliarde dolari

Prognoza crestere: 7,8%

  • 09. India

India este tara cu a doua cea mai mare populatie de pe glob. Goldman Sachs estimeaza ca aceasta tara va deveni a treia cea mai mare economie din lume pana in 2035, imediat dupa SUA si China.

Companii din intreaga lume stau cu ochii pe India, fiind o natiune cu o crestere fulminanta si cu multe oportunitati.

Prognoza PIB 2012: 1,859 miliarde dolari

Prognoza crestere: 7,82%

  • 08. Etiopia

Economia etiopiana este, in mare parte, sub controlul statului. Este singura tara africana ce nu are aproape nicio privatizare. Dar din 1991, au fost facute eforturi conjugate de organizatii internationale pentru promovarea reformelor economice.

Conform New York Times, Etiopia are unul din cele mai fertile soluri din intregul continent African, avand mari sanse sa devina un „cos de hrana al lumii”.

Prognoza PIB 2012: 32,3 miliarde dolari

Prognoza crestere: 8.02%

Citeste topul integral pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.