Moneda nationala este la un pas de a cadea in genunchi in fata euro. Leul este cotat astazi de catre Banca Nationala a Romaniei la cea mai mica valoare inregistrata anul acesta, de 4,3598 lei/euro.

Referinta dolarului american s-a clasat la un pret de 3,2255 lei/dolari in timp ce francul elvetian sustine trendul dictat de principala moneda a Uniunii Europene aflat in continua crestere, apreciindu-se fata de nivelul de ieri cu 1,84 bani fata de leu, pana la 3.5263 lei/franc.

  • Ce spun specialistii?

"Judecand dupa miscarile cursului, cel mai probabil BNR a continuat sa intervina indirect in piata, insa a vandut volume mici de euro, pentru ca si piata inregistreaza rulaje reduse, tipice pentru o sedinta de vineri. Practic, constant a fost un vanzator de euro, care dupa ce a readus cursul aproape de 4,36 lei/euro, l-a tinut in jurul acestui nivel. De altfel, prin interventiile din ultimele zile s-a vazut ca BNR vrea sa opreasca o depreciere rapida", a afirmat un dealer, conform Wall-Street.ro

De asemenea, ING estimeaza ca leul ar putea atinge minimul record de 4,40 lei/euro pana la sfarsitul anului, pe fondul persistentei problemelor datoriilor suverane din zona euro si din perspectiva privind un dolar SUA mai apreciat

"Ne-am ajustat usor in crestere prognozele pentru perechea euro/leu avand in vedere persistenta problemelor datoriilor suverane din zona euro si perspectiva ING privind un dolar SUA mai apreciat. Ne asteptam acum ca leul sa atinga minimul record de 4,40/euro pana la sfarsitul anului", se precizeaza in raportul bancii, citat de Money.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.