Ungaria vrea sa incheie un nou acord cu Fondul Monetar International (FMI), care sa creasca suveranitatea financiar-economica a tarii, nu sa o reduca, asa cum s-a intamplat cu acordul precedent, a anuntat joi Ministerul National al Economiei, transmite portfolio.hu.

Potrivit ministerului, Ungaria trebuie sa isi protejeze suveranitatea, astfel incat sa se poata finanta in continuare de pe piata, a carei accesare este ingreunata de criza persistenta din zona euro, scrie Wall-Street.ro

"Un nou acord cu FMI, ajustat la o economie care este adaptata deja intereselor noastre, poate fi un instrument util", se arata intr-un comunicat al institutie.

Ministerul a subliniat ca, spre deosebire de acordul precedent, cel nou "va creste independenta financiar-economica" a tarii si va fi de fapt o asigurare care va creste increderea investitorilor.

Unii analisti nu sunt convinsi ca Ungaria poate obtine ceea ce doreste de la FMI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.