La 16 de ani de la singura tentativa esuata de a construi o industrie auto, vecinii de peste Dunare au lansat prima masina bulgareasca. Sa fie la fel de buna ca si castraveciorii bulgaresti?

Este vorba de masini chinezesti, ansamblate in Bulgaria la fabrica de la Loveci, in urma unui parteneriat intre producatorul asiatic Great Wall si compania bulgara Litex Commerce, semnat la sfarsitul lui 2009, scrie novinite.com.

Primele masini vor fi vandute pe piata bulgara la inceputul anului viitor, iar producatorii isi fac mari sperante, mai ales pentru ca automobilele vor avea preturi mici.

Sedanul Voleex C10, SUV-ul, Hover H5 si pickup-ul Steed, si alte trei modele sunt fabricate la Loveci, fabrica ce are o capacitate anuala de productie de 50.000 de masini.. Masinile vor fi destinate pietelor europene.

Acesta ar putea fi astfel o sansa clara de a renaste industria ce in urma cu doua decenii n-a avut succes. Bulgarii au ansamblat intre 1966 si 1990 masini rusesti tot la fabrica din Loveci, mai precis Moskvici 408. Componentrele veneau din Rusia. In 1990, productia a fost oprita. La jumatatea anilor '90, Rover a facut un parteneriat cu o firma din Varna pentru a produce masini, dar tentativa a esuat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.