Circa 1.000 de angajati ai combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) vor fi trimisi iar in somaj tehnic, in perioada 15-30 noiembrie, dupa ce in ultimele trei luni consecutive un numar similar de salariati au fost in aceeasi situatie, din cauza lipsei materiei prime si a capitalului de lucru.
"Consiliul de Administratie a aprobat reducerea temporara, in perioada 15-30 noiembrie, a activitatii la nivelul Oltchim, fara incetarea raporturilor de munca", se arata intr-un comunicat trimis Bursei de Valori (BVB) de catre combinatul chimic.

Salariatii vizati fac parte atat din randul celor care isi desfasoara activitatea in cadrul activului din Ramnicu Valcea cat si al celor ce-si desfasoara activitatea la Divizia Petrochimica din comuna Bradu, judetul Arges.


  • Cat sunt indemnizatiile de somaj?

Pe durata suspendarii contractelelor individuale de munca, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 75% din salariul de baza al fiecaruia, corespunzator locului de munca ocupat.

Oltchim avea la sfarsitul lunii septembrie 3.470 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.