Cu circa 4% ar putea crește pensiile si salariile din Romania, in al doilea semestru al anului viitor, daca situatia economica o va permite.
''Nu am luat in considerare scaderi de pensii si salarii in 2012. Strategia Guvernului este de a le mentine neschimbate, in prima parte a anului, pentru a vedea daca este posibila o majorare in partea a doua a anului. Vom astepta si vom vedea daca se pot face cresteri sau nu. Vorbim de o crestere modesta, in linie cu inflatia. Nu intra in discutie o crestere importanta. Poate fi de 3 - 4%. Nu am discutat exact cand'', a declarat sefului delegatiei Fondului Monetar International in Romania, Jeffery Franks, citat de Evz.

De asemenea, acesta a adaugat ca o crestere economica de 1% in Romania nu va fi suficienta pentru imbunatatirea conditiilor de viata, iar o crestere mai accentuata va fi consemnata dupa trecerea crizei de la nivel european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.