Iasiul are toate atuurile pentru a deveni un fel de Silicon Valley a Romaniei, cu conditia sa trecem de la investitiile de tip productie in fabrica de software la productia de proprietate intelectuala, a fost concluzia unei dezbateri desfasurate zilele trecute in capitala Moldovei.

Asociatia Industrii Creative, in parteneriat cu United Business Center, componenta office din cadrul ansamblului Palas din Iasi, a organizat miercuri dezbaterea HITECH cu tema „Provocari si solutii pentru stimularea investitiilor in industriile IT si outsourcing din Iasi”, scrie Wall-Street.ro.

Printre punctele tari identificate se numara nivelul ridicat de competente in IT si outsourcing, respectiv locul al doilea in tara dupa Bucuresti cu peste 1.000 de absolventi IT anual, deschiderea universitatilor in dezvoltarea de parteneriate cu companiile private, existenta unui stoc de cladiri de birouri moderne (n.r: 100.000 mp spatii de birouri de clasa A si B+) si conectivitate cu una dintre cele mai mari viteze din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.