Un nou scenariul al apocalipsei s-a conturat pentru finalul acestei luni, de aceasta data fiind vorba de un final al lumii financiare. Datele de 23-26 noiembrie sunt evidentiate de firma de cercetare Exclusive Analysis ce sustine ca atunci se va declansa o criza bancara mondiala.

Cercetatorii sunt de parere ca, intr-o proportie de 65%, apocalipsa financiara se va declansa din cauza concentratiei de conjuncturi negative pe plan international: default-ul Greciei si situatia din ce in ce mai dificila a Italiei.

Expertii de la Exclusive Analysis sustin ca sunt suficient de bine pregatiti incat sa prognozeze fara marja de eroare sfarsitul sistemului financiar mondial, scrie cnbc.com

Predictia se contureaza avand la baza o premisa simpla: "Profetii" spun ca dezastrul va incepe cu o criza brusca in care SUA, Marea Britanie, si tarile din BRIC, adica Brazilia, Rusia, India, China, vor refuza sa finanteze Zona Euro prin bani de la FMI. La scurt timp, Grecia si Italia se vor prabusi, iar sistemul bancar mondial se va cufunda in haos, pe masura ce firmele vor fi puse in fata unor pierderi de miliarde de dolari.

Predictia pleaca de la asumptia ca EFSF (European Financial Stability Facility) nu are suficient capital incat sa poata preveni criza, lucru confirmat deja de liderii Zonei Euro.

Aflati in aceasta situatie, China si celelalte tari emergente vor da semne clare ca nu vor spriji fondul de bailout EFSF, ceea ce insemna ca ochii se vor intoarce din nou spre Banca Central Europeana, care va refuza imprimarea sumei de bani necesara planului de salvare a tarilor PIIGS (Portugalia, Irlanda, Italia, Grecia, Spania).

Raportul elaborat de firma Exclusive Analysis mai are ca premisa initiala faptul ca dupa criza din 2008, cele mai puternice state din lume au ingaduit catastrofa similara ce-si are inceputul acum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.