Premierul Olandei, Mark Rutte, a apreciat vineri ca moneda euro este "mai importanta" decat apartenenta Greciei la zona euro, precizand totusi ca este important ca Grecia sa mentina moneda unica si sa evite falimentul, informeaza AFP.
"Credem ca este foarte important sa evitam falimentul Greciei, in interesul zonei euro", a declarat Rutte in cursul unei conferinte de presa desfasurate la Haga. "Dar, pana la urma, moneda euro este mai importanta decat Grecia, decat apartenenta Greciei la zona euro", a subliniat premierul olandez, conform MEDIAFAX.

Intrebat in legatura cu posibilitatea iesirii Greciei din zona euro, Rutte a raspuns: "Nu este acesta scopul meu", subliniind ca acest lucru ar implica iesirea Greciei din Uniunea Europeana.


Catalogand drept un "lucru bun" faptul ca Grecia a renuntat la ideea referendumului pe tema planului UE de sustinere financiara, Rutte a insistat asupra necesitatii ca Grecia sa aplice "deplin" si "cat mai rapid" masurile stabilite cu ocazia summitului UE din 26 - 27 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.