Sectorul imobiliar din Romania este inca intr-o stagnare relativa, iar bancile vor continua probabil sa fie prudente in activitatea de creditare, data fiind proportia de imprumuturi neperformante din portofoliile acestora.

"In Romania, sectorul imobiliar este inca intr-o situatie de stagnare relativa, iar bancile vor continua, probabil, sa fie prudente in activitatea de creditare, data fiind proportia de credite neperformante din portofoliile acestora, dupa cum reiese din sondaj", a declarat intr-un comunicat Ori Efraim, partener si coordonatorul Departamentului de real estate al KPMG in Romania.

El spune ca exista anumite semne de reinnoire a interesului, in special din partea dezvoltatorilor chinezi, informeaza MEDIAFAX.

"Ca in multe alte sectoare, dezvoltatorii chinezi au identificat imediat oportunitatile prezente pe piata romaneasca si acopera anumite goluri lasate de investitorii mai precauti, care au fost mai reticenti fata de pietele emergente dupa 2008", a mai spus Efraim.

Finantarea imobiliara in Europa Centrala si de Est (ECE) a dat semne de revigorare in ultimele 12 luni, dar evoluția pietei continua sa ramana incerta. Comparativ cu anul 2010, a avut loc o crestere considerabila a tranzactiilor imobiliare, insa aceste investitii au fost extrem de diferite, in functie de tara si clasa de active.

Retail jobs

KPMG noteaza ca bancile privesc cu prudenta evolutia pietelor imobiliare, cu posibila exceptie a Austriei, Cehiei si Poloniei, unde piata nu a fost afectata in aceeasi masura de criza financiara ca in alte tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.