Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, ca exista o propunere "foarte avansata" de crestere a nivelului contributiei UE cu 10% - de la 85% la 95% - in ce priveste cofinantarea proiectelor, ceea ce ar reduce impactul bugetar asupra bugetului de stat pe 2012.
"Exista in momentul de fata o propunere foarte avansata privind posibilitatea ridicarii nivelului contributiei UE cu zece puncte procentuale, ceea ce in mod clar - daca aceasta propunere va fi acceptata si se pare ca este un acord in Consiliu, mai trebuie Parlamentul European sa se pronunte - ne va usura activitatea in 2012 si ne va permite, prin reducerea contributiei, deci a acelei cofinantari, ne va permite si din punct de vedere bugetar sa stam intr-o pozitie mai buna", a spus Leonard Orban, relateaza MEDIAFAX.


El a spus ca, daca va fi aprobata aceasta propunere, in 2012 se va opera cu o contributie a UE de pana la 95% si a apreciat ca acest lucru ar fi o veste buna si pentru bugetul de stat pentru 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.