Business26 Octombrie 2011

Lectura de un minut

Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a avizat, marti, cu majoritate de voturi, proiectul bugetului Camerei pe anul 2012, acesta fiind cu 5% mai mare decat anul trecut, in suma de 216,5 milioane de lei.

Secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, le-a precizat deputatilor din comisie ca in buget sunt usoare cresteri la cheltuielile de personal, dar ca nu are in vedere cresterea salariilor, ci promovarea pe post a celor care au absolvit studii superioare.

El a spus ca a introdus in buget reparatia scarii monumentale de la intrarea principala, C1, a Palatului Parlamentului, precizand ca treptele s-au degradat si trebuie facut ceva.

Potrivit secretarului general, in buget este prevazuta si repararea a 10 lifturi. "Am reparat cu ocazia AP NATO 10 lifturi din 20 cate are Camera si ele nu mai pot fi iscirizate si trebuie sa functioneze in conditii normale", a spus el.

La intrebarile deputatilor, Barbu a precizat ca pentru repararea a 10 lifturi s-au cheltuit 2.300.000 lei, adica 50.000 euro pentru un lift, fiind inlocuita toata instalatia de automatizare, cablurile, dar nu si cabinele, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Guvernul a dat start programului Rabla, in plina criza a pietei auto
Guvernul a dat start...

El a spus ca repararea lifturilor este necesara deoarece acestea nu sunt conform standardelor in vigoare, iar un lift nou ar costa 110.000-120.000 euro.

In buget sunt prevazute continuarea lucrarilor la parcajul subteran si cresteri de sume fata de anul trecut cu asistenta sociala, a mai spus Barbu.

Deputatii au ridicat probleme legate de achizitionarea cauciucurilor de iarna pentru masinile din dotarea Camerei Deputatilor, separarea cheltuielilor privind cladirea de cele cu parcul auto invechit, cazare.

Barbu a spus ca deputatii pot cumpara cauciucurile de iarna din suma forfetara, iar acestea vor intra in inventarul institutiei.

Citeste si:
Angajatorii, obligati sa dea liber parintilor in cazul inchiderii...
Angajatorii, obligati sa dea...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.